Nieuwe start

Een nieuwe start van de Wijkse Haven

14 maart 2014 hebben wij het beheer van de gemeente van de Wijkse Haven overgenomen.  Na lange periode van onderhandelen met de gemeente.

Welkom, wij zijn trots op De Wijkse Haven!

De nieuwe exploitanten van de Wijkse Haven zijn Kees Oorschot en Louise Krijnen.

Vanaf 1983 waren wij, Kees en Louise, eigenaars van Café restaurant en terras `t Schippershuys . Wij hebben ons jaren lang erg verbonden gevoeld met de haven. Terras heeft ook een prachtig uitzicht op de Wijkse Haven.

Tot 2002 was het nog een werkhaven, met een betoncentrale en zand- en grindhandel. Veel bedrijvigheid, maar ook veel stof en lawaai. Als buurtbewoners en horeca-ondernemers waren we erg blij met het verdwijnen van de werkhaven en de komst van een prachtige, door de gemeente gerealiseerde, passantenhaven.

Wat moet er nog gebeuren.

Vanaf 14 maart 2014 hebben wij het beheer van de Wijkse Stadshaven overgenomen van de gemeente na een lange periode van onderhandelen. We hebben een exploitatieplan gemaakt en wij hopen van de haven een meer levendige plek te maken, de gemeenschapszin kunnen stimuleren en dit er toe kan leiden dat de gemeente Wijk bij Duurstede zich nog veel nadrukkelijker kan profileren . Wij zoeken de verbinding met de binnenstad en de bedrijven in de binnenstad en ook de buurt zal een belangrijke rol spelen.. De Wijkse Haven moet een trekpleister worden voor de inwoners van Wijk en voor de mensen van buiten. Organisatie van culturele evenementen in samenwerking met diverse partijen (bijv. Lekkodagen, shantyfestival, Wijk nog leuker- Dijkenloop, Wijkse Taptoe en Wijkse Ijsbaan etc).

Kees is de beheerder en is als eerste bezig met het aanleggen van de infrastructuur en schoonmaakwerkzaamheden om de haven weer een frisse blik te geven. Ook handhaven en toezicht houden is een belangrijk onderdeel van zijn werkzaamheden.

In de plannen voor de Wijkse Haven liggen er mogelijkheden voor horeca en een rondvaartboot. In de haven is nu ook mogelijkheid tot huren van een sloep. Zie daarvoor www.varenmetqiks.nl De sloep “Mooi Zat” is te huur voor bedrijfsuitjes, familiefeesten, kinderfeestjes etc. Of gewoon lekker dagje varen. Er kunnen 12 mensen aan boord. Ook kan er voor catering gezorgd worden.

Zie ook op de website van vvvwijkbijduurstede.nl varen in en om Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek.

Visie van de Wijkse Haven is

Te komen tot een hoogwaardige invulling van het havengebied , gekenmerkt door kwaliteit, gemeenschapszin op een sociaal en financieel verantwoordelijke basis. De Wijkse Haven moet het visitekaartje worden naar de binnenstad toe. Een invulling van het havengebied vanuit het hoofd, het (haven)hart en de handen waar vanuit maatschappelijk verantwoorde ondernemerszin een plek gerealiseerd wordt voor alle lagen van de samenleving.

Wilt u meedenken!

Wij willen de inwoners van Wijk bij Duurstede uitnodigen om mee te denken over plannen om kleinschalige evenementen in de haven te organiseren, bijv. zondagochtend concert op plankier voor het terras, of een theatervoorstelling op het water en dan trap als tribune. Wij zouden het fijn vinden om uw ideeën hierover te horen, u kunt daartoe contact opnemen met: